IntrebariFrecvente

Intrebari adresate de clientii nostri

 • Cum arata tubulatura textila cand ventilatorul nu functioneaza?

 • Images
 • Se poate utiliza tubulatura textila pentru aspiratie?

  Příhoda s.r.o. a fost prima companie din lume ce a introdus pe piaţă tubulatura textila pentru aspiratie. Aceasta se poate realiza sub forma dreptunghiulara sau triunghi. Construcţia permite demontare simplă şi re-instalarea.

 • Care este durata de viata a tubulaturii textile?

  Cu certitudine tubulatura textila nu reprezinta o solutie provizorie. Daca sunt utilizate materiale de calitate superioara durata de viata va depasi 15 ani. Materialele cu densitate scazuta (aprox. 100g/m2) - care pot fi spalate de cel mult 50 de ori - si folia de polietilena pot avea o durata de viata mai mica.

 • Care este pierderea de presiune in tubulatura textila?

  Daca tubul este dimensionat corect si nu contine piese speciale, presiunea statica este aproape constanta pe toata lungimea acestuia. Dimensionarea perforatiilor se face pe baza valorii medii a presiunii statice, adica difuzorul textil se dimensioneaza pe baza datelor ventilatorului echipamentului. Piesele speciale si egalizatoarele introduc pierderi de presiune suplimentare ce trebuie luate in calcul la dimensionare. Pierderile prin frecare cu materialul sunt in general nesemnificative datorita reducerii vitezei in tub. Presiunea statica minima necesara este 50Pa pentru materialele medii, respectiv 20Pa pentru materialele usoare.

 • Cum se procedeaza in cazul colmatarii tubulaturii textile?

  Daca aerul este prefiltrat (minim EU3) tubulaturile cu microperforatii si perforatii nu prezinta riscul unei colmatari totale Intretinerea (de obicei prin spalare intr-o masina automata) se impune doar din motive de igiena si estetica. Fiecare tronson, detasabil cu ajutorul fermoarelor, contine o eticheta cu instructiunile de spalare. Experienta ne-a demonstrat ca materialele sintetice monofilament utilizate, raman curate in interior chiar dupa multi ani de utilizare.

 • Exista riscul aparitiei mucegaiului pe tubulatura textila?

  Mucegaiul poate aparea pe orice tip de material daca este depozitat in spatiu umed si neventilat. Acest lucru este valabil si pentru materialele antibacteriene, mucegaiul nefiind o bacterie. Nu depozitati difuzoare textile ude in spatii neventilate ! Cand mucegaiul s-a instalat, nu poate fi indepartat eficient de pe materialele textile..

 • Se poate realiza tubulatura textila rectangulara?

  Da, cu conditia utilizarii accesoriilor adecvate pentru mentinerea formei. Cu toate acestea, in timpul functionarii tubulatura va tinde sa se curbeze sub actiunea presiunii din interior.

 • Tubulatura textila poate avea si rol de filtru?

  La utilizarea materialelor textile permeabile difuzoarele actioneaza si ca filtre pentru aerul ce iese prin material. Pe masura ce materialul se colmateaza, cresc pierderile de presiune reducand debitul de aer distribuit si impunand spalarea materialului. Desi aceasta proprietate poate fi utila uneori, nu recomandam utilizarea tubulaturii textile ca filtru deoarece se va colmata. Astfel va creste rezistenta si va scadea debitul de aer introdus, iar tubulatura va trebui spalata mai des.Tubulatura noastra textila constituie un sistem de distributie a aerului in incinta, nu un element de filtrare.

 • De ce Prihoda nu foloseste duze de plastic sau sloturi?

  Utilizarea acestor accesorii era necesara in trecut la directionarea jeturilor de aer si rigidizarea materialului decupat mecanic. La decuparea cu laser gaurile au dimensiunea si pozitia dorita (pentru dirijarea jeturilor) si marginea lor este "sudata" impiedicand destramarea materialului. De aceea sloturile si duzele de platic sunt inutile acum. Printr-o dimensionare corecta a perforatiilor si a dispunerii lor pe suprafata tubului, se obtin aceleasi rezultate ca in cazul sloturilor si al duzelor de plastic, cu costuri reduse si estetica imbunatatita, motiv pentru care Prihoda a renuntat la aceste accesorii.

 • De ce Prihoda nu foloseste materiale cu permeabilitati diferite ?

  Utilizarea materialelor permeabile impiedica aparitia condensului pe suprafata tubulaturii cand temperatura aerului refula este sub punctul de condens al incintei. Dar noi folosim materiale cu o singura permeabilitate foarte scazuta, doar pentru a preveni condensul. Pentru o permabilitate mai mare si o distributie exacta folosim exclusiv perforatii si microperforatii. In anumite cazuri utilizarea materialelor impermeabile este impusa.